Yenişakran İlkokulu
Şakran Hasbi Efendi Mh. Muhtar Emir Ali Cd. Nu59 Aliağa/İzmir
0(232) 628 71 00

VİZYON

Her öğrencinin iyi bir üst eğitim kurumuna yerleşmesini ve sosyal becerilerini geliştirmesini, toplumsal ve milli değerleri yaşamasını sağlamak, çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmaktır.

MİSYON

Büyük düşünebilen ve bunu hayata geçirme çabasında olan, insanların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup geliştiren, bilgiyi etkili ve verimli kullanabilecek, dünya çapında bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.

BAŞARILAR

Okulumuzda kurulan Çocuk Kulübü sayesinde Yenişakran Mahallesinde oturan ilkokul ve ortaokul öğrencileri Robotik Kodlama,3D Tasarım ve Bilgisayarda Kodlama ile tanışarak geleceğin yapılabilecek mesleklerinin temellerini küçük yaşta öğreniyorlar.
Kütüphane Kitap Sayısı :1460
Öğretim Şekli :Okul öncesi: sabahçı ve öğlenci; İlkokul: tam zamanlı normal öğretim.

Okul öncesi: sabahçı ve öğlenci; İlkokul: tam zamanlı normal öğretim.

Ders Başlama ve Bitiş

Okul öncesi sabahçı grup: 08.00 - 12.30 Okul öncesi öğlenci grup: 12.30 - 17.00 İlkokul: 09.00 - 14.40

Öğrencilerimiz okula yürüyerek veya servislerle gelmektedir.

Aliağa ilçe merkezine 15 km, İzmir il merkezine 75 km uzaklıktadır.

Okulumuz, Yenişakran merkeze yürüyerek 5 dakika uzaklıktadır.

Robotik Kodlama, mBot, 3D tasarım çalışmaları yapılmaktadır.

e-Twinning

Diğer Hususlar

Haftanın her günü, okul çıkışını takip eden 2 ders saatinde Çocuk Kulubü çalışmaları yapılmaktadır.