Yenişakran Ceza İnfaz Kurumu'nda İnsan Hakları Konferansı

Ceza infaz kurumlarındaki hükümlülere yönelik; değişen dünya koşullarından haberdar olmaları, toplum yaşamının gereklerini daha iyi algılamaları, beden ve ruh sağlığını koruyarak hayata daha iyi hazırlanmaları amacıyla eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında; Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, "Değerler Eğitimi" adı altında her ay belirlenen farklı bir konu hakkında konferans verilmektedir.


10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle de, Aralık ayının teması İnsan Hakları olarak belirlenmiştir.

Okulumuz müdürü Ömer AKYIL, Yenişakran 2. Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlülere "İnsan Hakları" başlıklı bir konferans vermiştir. Konferansta insan haklarının tarihsel sürecinden, Birleşmiş Milletlerin 1948'de kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinden, Türkiyenin bu sürece nasıl dahil olduğuna dair bilgilerden bahsedilmiş; ayrıca yer yer gündelik hayattan videolarla sunum desteklenmiştir.

Konferans sonunda, hükümlülerden de güzel dönütler alınmış, farklı bir konferansta tekrar buluşabilmek ümidiyle bitirilmiştir.

Ayrıca 2. Nolu T Tipi Ceza İnfaz kurum öğretmenlerine de gösterdikleri güleryüz ve misafirperverlik için Yenişakran İlkokulu adına teşekkür ederiz.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi